Ilmaisia äänikirjoja lapsille

Äänikirjat ovat tulevaisuutta myös lastenkirjojen osalta. Tämä ei tarkoita, että kaikki lastenkirjat tulisi korvata äänikirjoilla, sillä fyysiset lastenkirjat voivat edistää lapsen kehitystä monin eri tavoin. Lasten äänikirjat voivat olla kuitenkin erinomainen vaihtoehto esimerkiksi automatkalla tai matkustettaessa tai tavallisessa arjessa elokuvan tai TV:n tilalla.

Täällä kerromme, kuinka voit toistaa ilmaisia lasten äänikirjoja juuri silloin, kun itse haluat. Olemme koonneet sivustolle kaikki kirjapalvelut, jotka tarjoavat ilmaisia äänikirjoja lapsille. Katso kaikki palvelut alla olevasta taulukosta.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivääLUE LISÄÄ
Kokeile ilmaiseksi 14 päivääLUE LISÄÄ
Kokeile ilmaiseksi 14 päivääLUE LISÄÄ

Kaikki palvelut, BookBeat, Nextory ja Storytel, tarjoavat valtavan valikoiman äänikirjoja lapsille. Voit kokeilla kaikkia kolmea palvelua ilmaiseksi 14 päivän ajan ilman sitoumuksia, eli voit irtisanoa tilauksen ennen kahden viikon kokeilujakson päättymistä, ellet halua jatkaa tilausta.

Alla voit lukea lisää kustakin palvelusta ja niiden tarjoamasta äänikirjavalikoimasta lapsille. Olemme lisäksi koonneet listan parhaista lastenkirjoista, jotka ovat saatavilla äänikirjoina. Löydät listan sekä linkit kirjoihin tekstin lopusta.

Ilmaisia äänikirjoja lapsille Nextoryssa

Nextory on tilaukseen perustuva striimauspalvelu, jossa voit striimata sekä ääni- että e-kirjoja lapsille. Nextory tarjoaa kolme erilaista tilausvaihtoehtoa. Hopea-tilauksella saatavilla ei ole aivan kaikkia uusimpia julkaisuja, ja vain yksi henkilö voi käyttää palvelua kerralla. Kulta-tilaaja pääsee lukemaan kaikkia Nextoryn valikoimiin kuuluvia kirjoja, myös kaikkein uusimpia, mutta vain yksi henkilö voi käyttää palvelua kerralla. Perhe-tilauksella saatavilla on koko kirjavalikoima, ja palvelua voi käyttää kerralla jopa neljä käyttäjää.

Nextorylla on laaja valikoima kirjoja niin aikuisille kuin lapsille. Se, että palvelu sisältää sekä aikuisten että lasten kirjoja, ei rajoita lasten ääni- ja e-kirjavalikoimaa, vaan Nextorylla on erinomainen ja hyvin laaja lastenkirjavalikoima. Valikoimaan kuuluu mm. seuraavat kirjat:

 • Heinähattu, Vilttitossu ja hupsu enkeli
 • Risto Räppääjä ja juonikas Julia
 • Supermarsu saa kilpailijan
 • Lasse-Maijan etsivätoimisto
 • Ja monet, monet muut…

Voit kokeilla kaikkia Nextoryn tilausvaihtoehtoja 14 päivän ajan ilmaiseksi ilman sitoumuksia. Valitsemastasi tilausvaihtoehdosta riippuen kuukausimaksu on 13,99–24,99 euroa.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää

Ilmaisia äänikirjoja lapsille Storytelissä

Storytel on kolmesta palvelusta suurin, ja se tarjoaa siksi hieman muita laajemman valikoiman. Sen kirjavalikoima on suurempi ja saatavilla useassa maassa. Storytelin valikoima on perinteisesti painottunut äänikirjoihin, ja siksi sen äänikirjavalikoima on suurempi, mutta sittemmin Storytel on lisännyt valikoimiin jonkin verran myös e-kirjoja.

Storytelin äänikirjavalikoima lapsille vaikuttaa rajattomalta, ja se onkin huomattavasti laajempi kuin muiden palvelujen lapsille suunnattu tarjonta. Storytelin äänikirjavalikoima lapsille pitää sisällään mm. seuraavat kirjat:

 • Mikko Mallikas ‑sarja
 • Siiri-sarja
 • Vaahteramäen Eemeli
 • Kumi-Tarzan
 • Ja monia, monia muita…

Voit kokeilla Storyteliä 14 päivän ajan aivan ilmaiseksi ilman sitoumuksia. Sen jälkeen tilaus jatkuu halutessasi ja maksat siitä kiinteän kuukausimaksun, ja sinulla on jatkossakin saatavillasi Storytelin valtava kirjavalikoima sekä lapsille että aikuisille.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää

Ilmaisia äänikirjoja lapsille BookBeatissa

BookBeat tarjoaa vain yhden tilausvaihtoehdon, jonka kautta käytössäsi on koko palvelun valikoima ja kaikki toiminnot. BookBeat eroaa tässä suhteessa muista palveluista, sillä sen kautta sinulla on mahdollisuus jakaa tilauksesi jopa viiden muun henkilön kanssa maksamalla 4,90 euroa lisää kustakin henkilöstä. Se tarkoittaa, että jopa kuusi henkilöä voi käyttää yhtä tiliä BookBeatissa. BookBeatin normaali kuukausimaksu on 16,90 euroa, mutta voit kokeilla palvelua ensimmäiset 14 päivää täysin ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia.

BookBeatilla on laaja valikoima, johon kuuluu yli 10 000 kirjaa – sekä ääni- että e-kirjoja. Palvelussa on erinomainen lastenkirjavalikoima. BookBeatista löydät mm. seuraavat kirjat:

 • Onnelin ja Annelin talo
 • Lasse-sarja
 • Viisikko-sarja
 • Nolo elämäni ‑sarja
 • Ja monia, monia muita…

Kuten edellä mainittiin, BookBeat on uusille käyttäjille täysin ilmainen ensimmäisen 14 päivän ajan, ja kokeilujakson aikana saatavilla on koko kirjavalikoima sekä lapsille että aikuisille. Kokeilujakson jälkeen voit halutessasi antaa tilauksen jatkua hintaan 16,90 euroa kuukaudessa, eli ilmainen kokeilujakso ei sido sinua mihinkään.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää

Parhaat ilmaiset äänikirjat lapsille

Olemme koonneet listan parhaista äänikirjoista lapsille. Kaikkia listalla olevia kirjoja voi kuunnella joko Nextoryn, BookBeatin tai Storytelin kautta ja vieläpä ilmaiseksi käyttämällä hyväksi palvelujen tarjoama ilmainen kokeilujakso.

Listaa koostettaessa on otettu huomioon, mitkä ovat palvelujen suosikkikirjoja ja toisaalta kaikkien aikojen suosituimpia lastenkirjoja sekä toisaalta kirjojen sisältämä tarina ja opetus.

Ilmaisia lasten äänikirjoja iPadille

Jos haluat ilmaisia lasten äänikirjoja iPadille, sinun tarvitsee vain rekisteröityä Mofibon tai Storytelin palveluun ja ladata niiden sovellus omasta sovelluskaupastasi. Sen jälkeen voit kirjautua sovellukseen tabletilla tai älypuhelimella ja kuunnella haluamiasi lasten äänikirjoja.

Podcasteja lapsille

Voit myös ladata laitteeseesi podcast-sovelluksen, jonka kautta löydät hyviä podcasteja lapsille. Lapsille on olemassa hyvä valikoima erilaisia podcasteja, ja useimmat niistä ovat kerronnallisia tarinoita. Löydät kaikki lasten podcastit iPhonella tai iPadilla Applen podcast-sovelluksen avulla. Android-laitteella voit kuunnella podcasteja lataamalla minkä tahansa tähän tarkoitukseen soveltuvan sovelluksen.

Edellä annoimme yleiskuvan lasten äänikirjoista ja kuinka voit kuunnella niitä ilmaiseksi. Jos ajatus äänikirjoista ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta juuri sinulle ja lapsellesi, voit myös etsiä erilaisia lasten podcasteja. Saatavilla on useita podcasteja, joissa kerrotaan tarinoita lapsille ja joita voi kuunnella täysin ilmaiseksi.